My Blog

Daily Timetable

Each day of the Summer School follows the same basic timetable for classes and breaks. The Hands-on track has four 90 minute classes each day with breaks for coffee, lunch and tea.

Each class consists of a lecture combined with a more interactive ‘tutorial’ style session where delegates have the chance to test the concepts they have heard about in the lecture and interact with the tutors and other delegates.

The timetable for each day is as follows:

Start time Description End Time Duration
08:00 Breakfast is available 09:00
09:30 Morning Class 11:00 90 mins
11:00 Coffee Break 11:30 30 mins
11:30 Morning Class continues 13:00 90 mins
13:00 Lunch Break.
Lunch is available between 1 pm and 1:30 pm.
14:00 60 mins
14:00 Afternoon Class 15:30 90 mins
15:30 Tea Break 16:00 30 mins
16:00 Afternoon Class continues 17:30 90 mins

Dinner is at 7pm each evening, apart from Monday when it’s at 7-30pm after the punting.